Inredningsfotografering

I dag har jag hängt tavlor på Nomor. Ingen dans på rosor. Ögonmåttet är obarmhärtigt och lyder inte vattenpasset. Detta var resultatet av höstens fotograferingar då jag följt de anställdas vardag. Nomor sysslar med skadedjurssanering.  Det var som julafton när tavlornas skyddsplast revs bort.  De flesta var stora. 1 x 1.4 m. Nu saknas bara belysningen. Kommer att bli jättemysigt på deras kontor med alla varma färger i motiven. Samt att deras tavlor berättar något om verksamheten som besökare kan se.  Jag valde att göra tavlorna i plexiglas. Gnistrar snyggt och förstärker kontraster. Jag har också porträtterat alla anställda till hemsidan samt  till en av väggarna på kontoret. Vi ramade in de svartvita porträtten i vita träramar och ställde dom på tavellister. Plexitavlorna däremot var vi tvungna att borra upp på betongväggarna. (vi = jag tittade på) Känns lite vemodigt nu när jobbet är klart. Har varit jättekul uppdrag. Inte minst för att jag kommit i kontakt med alla trevliga anställda på företaget. Men jag tror det kan bli mer till våren. Några kontorsrum har väldigt tomma väggar än... Ska åka och fotografera allt i dagsljus för min dokumentation. Många sitter hela dagarna på sitt kontor med tomma väggar. Synd när man kan göra så fint.