Företagsporträtt på Arlanda

Ett återkommande jobb är företagsporträtt för Arlanda Fastigheter på Arlanda.  Bilderna ska vara naturliga och levande med en miljö i bakgrunden. Som uppvärmning tar jag alltid lite extra bilder då personen får gå omkring och titta åt olika håll för att kunna slappna av och vara naturlig på den bild som ska användas på företagets intranet. Jag tror knappt en rutinerad modell kan bli perfekt på en bild om man bara ska radas upp och fotograferas på några minuter.  Jag behöver också betrakta motivet i lite olika vinklar för att kunna se var varje person har sin bästa sida.  Porträttfotografering är till hälften kemi. Känner du inte förtroende för fotografen blir det helt enkelt inte bra. Ibland kan förtroendet vara upptrissat, det är inte alltid bra heller. Det här gänget kom glada i hågen och hade hört från förra året att alla var så nöjda och att alla blev så fina. Å ena sida kan det vara bra då de känner trygghet och är avslappnade från början, å andra sidan kan höga förväntningar vara dåligt då  man kanske ser framför sig ett porträtt som inte alls ser ut som personen gör i verkligheten.  Jag retuscherar inte längre. Eller väldigt sällan. Jag jobbar nu mest med ljuset och den " naturliga" glimten i ögat. Detta är några bilder från dagens porträttfotografering. Alla ska inte användas till företaget. Övriga bilder får personalen kostnadsfritt ladda hem och tex använda på facebook.